Termékek Menü
+36 (52) 460404

TurboCAD Platinum 2021

490.000 Ft + ÁFA ( 622.300 Ft )
Cikkszám: 01002153-2021
Raktári állapot: Raktáron
Prémium minőségű általános célú 2D/3D CAD program. Főleg építész, gépész területeken professzionális tervezők részére.

Termékleírás


   
TurboCAD Platinum 2021 gépészeti eszközei 

Letölthető változat és örökös licenc.

A gépészeknek szánt innovatív eszközökkel alapvető szolgáltatásokat nyújt a gépészeti tervezésben jártas mérnök kollégáknak.  Beépített teljes rajzoló továbbá 3D felület és szilárdtest modellező eszközkészlet tartalmaz a szoftveripar legfejlettebb technológiáiból, mint az ACIS testmodellezőt, D-Cubed kényszermenedzsert, és a Lightworks fotórealisztikus renderelőt.

Angol nyelvű kézikönyv pdf:

2500 oldalas angol nyelvű kézikönyv pdf letöltése Platinum, Expert, Deluxe és Designer verziókhoz (pdf 150 Mb)

Próbaváltozat letöltése:

15 napos díjtalan TRIAL letöltéséhez kattintson az alábbi PRÓBAVERZIÓK linkre!

A TurboCAD Platinum 2021 próbaverziójának (TRIAL) letöltését a PRÓBAVERZIÓK menüben találja. 


 

Rajzoló és dokumentációs eszköz

TurboCAD-nek teljes értékű rajzoló, szerkesztő és átalakító eszközkészletei vannak kommentáló eszközökkel, amelyek végig segítenek, hogy gyorsan megrajzolja és ezzel együtt kiemelkedő rugalmassággal dokumentálja a terveit is. A "mi lenne, ha"  elemzéseket könnyítik meg a rajzi kényszer eszközök, valamint kitűnő időtakarékos megoldások vannak a terv variánsok teszteléséhez. A kényszer modellek a Drafting palettával együttműködve dinamikusan felgyorsítják a tervezés és a dokumentálás folyamatának szinte minden szintjét.  Létrehozhat 2D asszociatív szelvényeket az alapnézeteken vagy a 3D felületi vagy ACIS testmodellek metszősíkjain alapulva.

TurboCAD Platinum 2021 gépészeti eszközei

Az ACIS
testmodellezőt kiegészítve, a speciális gépészeti kiadás további 3D eszközöket ajánl fel az oldal szerkesztéshez, a loft, a hajlítás, a teríték készítés objektumaihoz. A kiterjesztett  D-Cubed kényszerek jelentősen megnövelik az újratervezés, felülvizsgálat  sebességét.

 • Csavart kihúzás
 • Csavarmenet eszköz
 • Kihúzás oldalhoz
 • Dombornyomat eszköz
 • Középpont kényszer
 • Szimmetrikus kényszer

Teljes fájlkompatibilitás és együttműködés

TurboCAD Pro páratlanul egyedi fájlkompatibilitás ajánl fel.  Majdnem 40 szabványos ipari CAD és grafikus formátumot kezel, benne a természetes
AutoCAD® és AutoCAD® LT fájlok (2021 DWG/DXF), továbbá képes XREF-eket exportálni. Google SketchUp támogatás szintén jelentősen fejlesztés, még a SketchUp (.SKP) fájl formátum exportját is kezeli. Az új fejlesztésű Adatbázis kapcsolati paletta lehetővé teszi a TurboCAD Pro felhasználóknak, hogy adatkapcsolatokat létesítsenek bármely adatforrással.
Kezelt fájlformátumok megtekintése pdf

Kényszerek
Mi lenne, ha .. elemzést megkönnyítik a 2D geometriai és méretkényszerek, időt spórolnak meg a sokat ismétlődő tervezés folyamatában. A precíz rajzoláshoz alkalmazza az objektumok közötti összefüggéseket, amelyeket ezután könnyen egymáshoz illeszthet. A rajzban egy változtatást eszközölve, a felhasználó által megadott paraméterekkel a kényszerek automatikusan frissítik a rajzot. Amikor ezeket a TurboCAD lineáris és radiális másoló eszközeivel együtt használja, a kényszerek lehetővé teszik, hogy a gépészeti tervezésben általánosan használt objektum szetteket teljes egészében, azonnal módosítsa. További kényszer beállításokat tartalmaznak a  TurboCAD Pro Mechanical és a Platinum Editions bővítések.

Parametrikus alkatrészek, blokkok és  szimbólumok

Könnyen létrehozható, újrahasználható, parametrikusan vezetett szimbólumok, amelyet húzd és tedd módon helyezhet a rajzba, ezzel is felgyorsítva a tervezés minden szintjét. Professzionális felhasználók szkripteket használhatnak a saját tervezésű parametrikus objektumaikhoz. Az alkatrész és szimbólum könyvtár paletták könnyen kezelhetővé teszik a CAD tartalmakat.

 

Profil szerkesztés

3D objektumokat a 2D sz
erkeszthető, könnyen módosítható profil objektumok alapján lehet létrehozni kihúzással

Szerelvény eszköz

Több komponenst egyesít egy alkatrész létrehozásához.

Alkotórész fastruktúra

Visszaléphet több lépést a tervezésben, és módosíthat anélkül, hogy elvesztené a rákövetkező munkákat.

 

TurboCAD Platinum 2020 építészeti eszközei

Az építészeknek, építőmérnököknek, építtetőknek szánt innovatív

eszközökkel alapvető szolgáltatásokat nyújt az építészeti tervezésben jártas tervező kollégáknak.  Beépített teljes rajzoló továbbá 3D felület és szilárdtest modellező eszközkészlet tartalmaz a szoftveripar legfejlettebb technológiáiból, mint a ACIS testmodellezőt,

D-Cubed kényszermenedzsert, és a Lightworks fotorealisztikus renderelőt, valamint számos fejlett építészeti tervezéshez használható eszközt.

Rajzoló és dokumentációs eszköz
TurboCAD-nek teljes értékű rajzoló, szerkesztő és átalakító eszközkészletei vannak kommentáló eszközökkel, amelyek végig segítenek, hogy gyorsan megrajzolja és ezzel együtt kiemelkedő rugalmassággal dokumentálja a terveit is. A "mi lenne, ha"  elemzéseket könnyítik meg a rajzi kényszer eszközök, valamint kitűnő időtakarékos megoldások vannak a tervvariánsok teszteléséhez. A kényszer modellek a Drafting palettával együttműködve dinamikusan felgyorsítják a tervezés és a dokumentálás folyamatának szinte minden szintjét. Létrehozhat 2D asszociatív szelvényeket az alapnézeteken vagy a 3D felületi vagy ACIS testmodellek metszősíkjain alapulva.

Praktikus építészeti eszközök
Felgyorsítja a tervezés sebességét a parametrikus objektum típusokkal és formákkal mint a falak, ajtók, ablakok, lépcsők, lemezek és korlátok. Az új fejlesztések még könnyebbé teszik ezen objektumok pontos elhelyezését. A fejlesztett Stílus menedzser lehetővé teszi, hogy létrehozza és menedzselje azt hogyan nézzenek ki és viselkedjenek az objektumok. További támogatást biztosít a több komponensű falakhoz, amelyeket a fal eszközökkel kezelhet. Stílus menedzser további előre konfigurált stílusokat tartalmaz.  Továbbá pontosabban kezelheti az adatokat a dinamikus ablak és ajtó jegyzékkel és használhatja az új Szelvény/homlokzat eszközt az építészeti terv metszeteinek elkészítéséhez.

Teljes fájlkompatibilitás és együttműködés
TurboCAD Pro páratlanul egyedi fájlkompatibilitás ajánl fel.  Majdnem 40 szabványos ipari CAD és grafikus formátumot kezel, benne a természetes AutoCAD
® 2021  és AutoCAD® LT 2021 fájlok (DWG/DXF), továbbá képes XREF-eket exportálni. Google SketchUp támogatás szintén jelentősen fejlesztés, még a SketchUp (.SKP) fájl formátum exportját is kezeli. Az új fejlesztésű Adatbázis kapcsolati paletta lehetővé teszi a TurboCAD Pro felhasználóknak, hogy adatkapcsolatokat létesítsenek bármely adatforrással.

Kényszerek
Mi lenne, ha .. elemzést megkönnyítik a 2D geometriai és méretkényszerek, időt spórolnak meg a sokat ismétlődő tervezés folyamatában. A precíz rajzoláshoz alkalmazza az objektumok közötti összefüggéseket, amelyeket ezután könnyen egymáshoz illeszthet. A rajzban egy változtatást eszközölve, a felhasználó által megadott paraméterekkel a kényszerek automatikusan frissítik a rajzot. Amikor ezeket a TurboCAD lineáris és radiális másoló eszközeivel együtt használja, a kényszerek lehetővé teszik, hogy a gépészeti tervezésben általánosan használt objektum szetteket teljes egészében, azonnal módosítsa.

Parametrikus alkatrészek, blokkok és  szimbólumok
Könnyen létrehozható, újrahasználható, parametrikusan vezetett szimbólumok, amelyet húzd és tedd módon helyezhet a rajzba, ezzel is felgyorsítva a tervezés minden szintjét. Professzionális felhasználók szkripteket használhatnak a saját tervezésű parametrikus objektumaikhoz. Az alkatrész és szimbólum könyvtár paletták könnyen kezelhetővé teszik a CAD tartalmakat.

 

Felület és szilárdtest modellezés

Fejlesztett: ACIS szilárdtest modellező motor

TurboCAD ACIS testmodellező motor 24-es verziója gondoskodik a valósághű, komplex 3D objektum létrehozásáról, valamint a mérnökök számára lényeges adatok, mint térfogat, tehetetlenségi nyomaték, súlypont és a felszín területe. ACIS szerkesztő eszközök mint

    Seprés vezetett korlát mentén, seprés és forgatás
    Oldal és élmódosítók
    Kihúzások és loftok összetett objektumokhoz
    Oldaltól oldalig és elágazó loftok
    Metszet és hasítás

Szerelvény eszköz

Több komponenst egyesít egy alkatrész létrehozásához. Visszaléphet több lépést a tervezésben, és módosíthat anélkül, hogy elvesztené a rákövetkező munkákat.

További kényszer beállítások
A TurboCAD Professsional 2D geometriai és méret kényszereken kívül a Platinum további kényszereket ajánl még fel:
Középpont kényszer    - Egy pontot kényszerít egy másik vonal középpontjához
Fejlesztett! Szimmetrikus kényszer - Automatikusan létrehozhat további szimmetrikus kényszereket a vonalak és ívek végpontjaihoz.
Vízszintes és függőleges kényszerek - A vonal szegmenst függőleges vagy vízszintes módban zárja, ezzel nagyobb kezelhetőséget biztosít a tervezés folyamatában.

Új professzionális fájlformátumok hozzáadása
Új támogatott export és import fájlformátumok a vezető professzionális CAD programokhoz, mint a CATIA, Inventor, NX, Parasolid, ProE, Solid Edge, SolidWorks, és VDA-FS a CATIA-ból

Fények és render technikák

Fejlesztett:  LightWorks

Fényeket és fényességeket adhat a teljes környezethez, valamint bitmap-es anyagokat rendelhet bármelyik 3D oldalhoz a valósághű megjelenítés érdekében. A TurboCAD tartalmazza a Lightworks
motort. A frissített render motor gondoskodik a globális megvilágításról, a végső megvilágítás felgyűjtéséről, a tónusról, gamma korrekcióról és a tucatnyi új anyag árnyalásáról.

 • Szórt, pont, irányított, fényszóró, spot és sky light fény típusok hozzáadása
 • Fényesség tulajdonságokat alkalmazhat bármelyik objektumhoz a káprázatos renderkép készítéshez
 • Több mint 500 anyagból választhat, beleértve 140 környezetbarát anyagot, mint a tégla, márvány, fa és kő
 • Elérhet több száz márkanevet, és általánosan használt színeket, effekteket és anyagokat a LightWorks Archive-en keresztül
 • Saját tervezésű anyagot készíthet az anyag editorral
 • Saját jegyzeteket és leírásokat adhat a Lightworks Elements-hez
 • Egyszerűen "fogja és ráteszi" az anyagot az anyag palettából a 3D objektum oldalára
 • Az anyag előnézet lehetővé teszi, hogy előnézzen bármelyik kiválasztott tételt az anyaggal, és módosítsa az előnézet arányait
 • Előnyök a fejlesztett árnyalások leírásain.

Render stílusok és stílus editor
TurboCAD most már tartalmaz egy előre beállított Render Styles-t, amely tucatnyi beállítást optimalizál fotorealisztikus vagy nem-fotorealisztikus különleges beállításokhoz (mint olajfestmény és mozaik). A Render Style Editor teszi lehetővé a számtalan új stílust, amelyet projektről projektre elérhetünk.

Kiváló kompatibilitás

TurboCAD Platinum közel 40 népszerű CAD és grafikus formátumot támogat

Fejlesztett:  Google SketchUp fájl Import/Export


The SketchUp (.SKP) fájl import szűrőt nagymértékben fejlesztették a TurboCAD 2021-ben. Most már a SketchUp modelleket sikeresen lehet importálni TurboCAD-be, de a kiegészítő render, fény és anyagokat akkor importálja, ha a SketchUp modell a IMSI/Design's IDX Renditioner termékkel (SketchUp bővítés) lett renderelve. Ezután elmentheti a TurboCAD modelleket természetes SketchUp (.SKP) fájl formátumban, lehetővé téve, hogy kiváló minőségben importálja a Google SketchUp-ba.

3D nyomtatás támogatása

Kezelt fájlformátumok

DWG/DXF Import/Export
TurboCAD mindig kiváló kompatibilitást ajánl fel a természetes AutoCAD
® (2021 DWG is) és AutoCAD® LT fájlokhoz. Új képesség, hogy XREF-eket exportál DWG vagy DXF rajzokkal, ezzel is növelve az AutoCAD kompatibilitást.

Collada (DAE) Fájl Export
Bővített együttműködés a  virtual worlds és a  Google-Earth-szel.

OBJ fájl Import/Export
Az OBJ támogatja a sokszögű modelleket és a szabad formátumú modelleket, mint a görbe és NURBS felületeket.

3DS fájl Import/Export
Jobb az együttműködés a gépészeti és az illusztrációs tervező alkalmazásokkal. Támogatja az anyagot, szövet koordinátát, és az átlagos 3DS fájlok importját/exportját.

Új professzionális fájlformátumok hozzáadása

Új támogatott export és import fájlformátumok a vezető professzionális CAD programokhoz, mint a CATIA, Inventor, NX, Parasolid, ProE, Solid Edge, SolidWorks, és VDA-FS a CATIA-ból

Rendszerkövetelmények

Minimális rendszerkövetelmények
Magasabb generációs CPU 2 GHz vagy nagyobb sebességgel
4 GB RAM, W7-W10-nél /32 bites architektúra
8 GB RAM, W7-W10-nél / 64 bites architektúra
10 GB szabad merevlemez kapacitás
Szuper VGA (1024x768) megjelenítő
3D grafikus gyorsító kártya 2 GB GPU (javasolt 4 GB),
Monitor felbontás 1920 x 1080 True Colorral, ( vagy 4K megjelenítő WIN 10-nél)
64 bit rendszerekhez megfelelő grafikus kártya képességekkel, 2 GB GPU (javasolt 4 GB),
Windows /W7-W10
Internet kapcsolat a termék regisztrációjához
Flash Player 8 az oktatófilmek megtekintéséhez

Egyéb tulajdonságok

Másoló és szerkesztő eszközök
A méretek és
szövegek lényegesek bármely CAD rajzban. A TurboCAD a következőket tartalmazza:

 • Okos, gyors és bázisvonalas méretezés, amely lehetővé teszi, hogy automatikusan méretezzen. 
 • Asszociatív méretezés - szabadon mozgathatók, forgathatók, vagy átméretezhetők az asszociatív objektumok. A méret relatíve marad a helyén, a méretszöveg automatikusan megváltozik a változtatást tükrözve.
 • Pontos méretezés tíz tizedes pontig.
 • Formátumok: építészeti, tört, mérnöki, tizedes és geodéziai.
 • Bekezdéses szöveg formatálás és méretezés opciók.
 • Formátum festő lehetővé teszi, hogy azonnal megragadja, és összekösse bármilyen kívánt attribútum formátummal az objektumokat.

 

Blokk attribútumok
A blokk attribútum egy dinamikus
AutoCAD®-stílusú információ, amely kapcsolatban van egy blokkal. Az attribútumot beléptetheti, amikor létrehozza vagy beszúrja a blokkot. A TurboCAD olvassa, megjeleníti, és lehetővé teszi, hogy módosítsa a blokk attribútumokat, amelyeket bármelyik AutoCAD® rajzból (DWG) és DXF fájlból elérhet.

 

XREF Menedzser
Új XREF Menedzsert építettek a Blokk palettába, hogy a külső hivatkozásokat sokkal hatékonyabban kezelje a TurboCAD rajzban. XREF-ek szintén exportálhatók a  DWG vagy DXF rajzokkal, a nagyobb fájl kompatibilitás miatt.

 

Sraff minták és vonal stílusok
Sraff mintát használhat az objektumokkal vagy pontot vehet fel befejezésként mintának. Létrehozhat saját sraff vektort, raszter alapú sraff mintákat, és színátmenetesen töltheti ki az ecset stílus kezelővel

 

További gépészeti eszközök

TurboCAD Platinum Editions az alábbi eszközöket ajánlja fel a nagyobb rugalmasság és a produktivitás végett.

 

 • Csavarmenet eszköz  - Könnyen készíthet csavarmenettel 3D objektumot. A csavarmenet emelkedés és a menet magassága parametrikusan megadható és szerkeszthető.
 • Csavart kihúzás - Széles skálán hozhat létre csavart kihúzást egyszerű kihúzás eszközzel amelyet további paraméterekkel, benne a csavarás szögének, távolság típusa, normál és teljes magasság, csavarás a tetejéhez, csavarás a kezdő távolsághoz, csavarás vég távolsága és a csavarás folytatás (G0, G1 vagy G2) adatok megadásával.
 • Hajlítás - Pontos hajlítást végez adott távolságra az éltől. Beállítja a tengelyeket, szöget és a sugarat a többit már a TurboCAD végzi.
 • Csőhajlító eszköz - Akkor válassza, ha csövet szeretne hajlítani.
 • Teríték  - Kiváló fémlemezekhez és bútorlapokhoz teríték készítéséhez az eredetit érintetlenül hagyva.
 • Oldal teríték - Különböző ACIS objektumok oldalainak terítéke beleértve a henger, a sík és NURBS oldalakat, akkor is ha lekerekített négyszög az alap. Ez nagyszerű fémlemezekhez vagy bútorlapokhoz.
 • Oldal párhuzamos eltolása - Elmozgatja az oldalt az aktuális pozíciójától ki vagy be, mialatt frissíti az összes kapcsolatban álló felületet.
 • Kihúzás oldalhoz  - Kihúz vagy betol egy szilárdtest oldalt egy másik szilárdtest vagy egy felület oldalához.
 • Karima eszköz - Gyorsan létrehoz sima és hajlított peremeket a pontossághoz a Smart méretezést felhasználva.
 • Cső peremező eszköz  - Egyszerűen kihúzza a csövet és meghajlítja pár kattintással.
 • Parametrikus furatok   - Néhány könnyű lépésben létrehozza a parametrikus furatokat az objektumban, amelyet bármikor módosítani lehet
 • Továbbfejlesztett dombornyomás  - Elment 3 lépésben optimálisan kombinálva a Boole műveleteket a kihúzás, hajlítás és az élletörés eszközeivel egyetlen procedúrában. A bemélyesztést készítő eszköz új tulajdonságai megkönnyítik a lemezmunkákat.


Új professzionális fájlformátumok hozzáadása

 

Új támogatott export és import fájlformátumok a vezető professzionális CAD programokhoz, mint a CATIA, Inventor, NX, Parasolid, ProE, Solid Edge, SolidWorks, és VDA-FS a CATIA-ból.

 

További építészeti eszközök

Stílus menedzser építészeti tervezéshez
Testreszabja vagy módosítja a stílusokat és paramétereket az építészeti objektumok típusoknál, táblázatokban, szövegekben és méretekben. Meghatároz egy stílus irányt, és kezeli azt, hogyan adjunk meg egy objektumot, hogyan nézzen ki, és hogyan viselkedjen. Stílusokat használva azonnal módosíthatja a megjelenítését és tulajdonságát bármelyik objektumnak vagy csoportokban lévő építészeti objektumoknak. A nagyobb rugalmasság miatt a TurboCAD további stílusokat ajánl fel az ablakok, ajtók, lépcsők, korlátok, lemezek, táblázatok és szövegek beállításaihoz. Most már a falakat is támogatja.
Támogatja a testreszabható méret és szöveg stílusokat, amelyek DWG rajzban készültek. Ezeket a stílusokat automatikusan kivonatolja az importált DWG rajzból, és elmenti a Stílus menedzser megfelelő fejezetébe.

 

Fejlesztett: Lépcsők
A lépcsőket már három kattintással létre lehet hozni és teljes mértékben paraméterezhetőek. Választhat egyenes, több fordulós, spirális és U alakú stílus szerint.  Meghatározhatja az anyagokat, a lépcső méreteket stb. A képcső tulajdonságokat már könnyebben szerkesztheti azzal a hozzáadott képességgel amellyel a lépcsők magasságát tudja szerkeszteni.

 

Szelvény/homlokzat eszközök
Bármely 3D objektumról szelvény és homlokzatot készít - vízszintesen, függőlegesen vagy felhasználó által meghatározott módon. Nagyszerű az épület bármely metszetének megadásához.

 

Ajtók és ablakok
A TurboCAD lehetővé teszi az egyszerűen működő fogd és tedd parametrikus ajtók és ablakok elhelyezését az öngyógyító falakba. Ez a művelet még jobban könnyíti az elhelyezést, szerkesztést és a mérést. Több száz építészeti stílusból és anyagból választhat. 

20 parametrikus ajtó típus: - Single, Double, Single-hung, Double-hung, Double Opposing, Uneven, Uneven-hung, Uneven Opposing, Bifold, Bifold-Double, Pocket, Double Pocket, Sliding Double, Sliding Triple, Overhead, Revolving, Pass Through, Accordion, Panel, and Communicating.

 • 7 parametrikus ajtó forma - Rectangular, Half Round, Quarter Round, Arch, Gothic, Peak Pentagon, and Custom.
 • 15 parametrikus ablak típus: - Picture, Single Hung, Double Hung, Awning Transom, Double Casement, Glider, Hopper Transom, Pass Through, Single Casement, Single Hopper, Single Awning, Vertical Pivot, Horizontal Pivot, Uneven Single Hung, and Uneven Double Hung.
 • 14 parametrikus ablak forma  - Rectangular, Round, Half Round, Quarter Round, Oval, Arch, Trapezoid, Gothic, Isosceles Triangle, Right Triangle, Peak Pentagon, Octagon, Hexagon, and Custom.
 •  

Parametrikus ajtók, ablakok és lépcsők
Azonnal létrehozhat és módosíthat ajtókat, ablakokat és lépcsőket. Megadhat típusokat és formákat, anyagokat választhat, méretezhet stb. További beállításokat talál a TurboCAD Pro Architectural Edition és a TurboCAD Pro Platinum Edition programokban.

 

Fejlesztett: Korlátok
Ez a parametrikus objektum típus lehetővé teszi hogy több száz korlát típust adjon meg lépcsőkhöz és erkélyekhez, beállítva a helyet, pozíciót és a méret paramétereket.  Most már a TurboCAD azt a lehetőséget is nyújtja, hogy egyszerre korlátot vagy karfát kapcsoljon a lépcsőzet mindkét oldalához

 

Render stílusok és stílus editor
Használhatja az új Lightworks
rajzoló és renderelő motort a tervezési munkák gyorsításához és lenyűgöző prezentációk készítéséhez.
TurboCAD Pro most már tartalmaz egy előre beállított Render Styles-t, amely tucatnyi beállítást optimalizál fotórealisztikus vagy nem-fotórealisztikus különleges beállításokhoz (mint olajfestmény és mozaik). A Render Style Editor teszi lehetővé a számtalan új stílust, amelyet projektről projektre elérhetünk.

 

Publikálás, jelentéskészítés

Drafting Palette
TurboCAD Platinum Drafting Palettája kivételesen egyedi és hatékony módon továbbítja a rajzot a további részletes kidolgozáshoz. Létrehozza a standard nézeteken alapuló  2D-s asszociatív szelvényeket vagy metszeteket a 3D felületekből vagy ACIS szilárdtest modellekből, belevéve az XREF-eket is. Létrehozhat beágyazott asszociatív metszeteket (pl. keresztmetszetek keresztmetszeteit). A 2D nézetek elhelyezhetők a papírtérben (layouts), sraffozva, beméretezve és kommentálva. Mivel ezek asszociatívak, ha a modell módosul, vagy a metsző sík frissül, a 2D profilok, sraffok és kitöltések is automatikusan frissülni fognak. 

 

Adatbázis kapcsolat panel
Most már adatkapcsolatot állíthat be bármely adatforráshoz (ODBC adatbázis, Excel, CSV, SQL, Access, Oracle, Sequel Server) a helyi gépen vagy a hálózaton. Miután az adatforrás TurboCAD-en kívül marad, a rajz fájl méretét nem befolyásolja annak karbantartása. A hivatkozási adat a TurboCAD táblázatban adat kapcsolat az objektumokhoz. A CAD fájl automatikusan frissíti a változtatásokat a külső adatbázisban. Hatékonyabbá teszi a darabjegyzék kezelést, valós idejű árképzést.